Щоправда у Путіна є свої ремарки щодо цього — він досі вважає легітимним президентом Віктора Януковича. Проте готовий і до нової співпраці.

Нагадаємо, раніше президент Росії взагалі відмовлявся визнавати легітимність проведення дострокових виборів Президента в Україні. Вітчизняне МЗС, як і закордонні дипломати, до таких змін настрою кремлівсього господаря поставились обережно.

"Це дуже добре коли ми нарешті бачимо, що Росія готова до конструктивного діалогу. Проте такі зміни мають бути не на словах, а на дії. Ця жорстокість, ця пропаганда... Ми маємо бачити вільні та мирні легітимні вибори в неділю, це — головне", — каже міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегард.

За словами в.о. глави українського МЗСу Андрія Дещиці, Росію зачепили санкції ЄС та США, відтак "є зміна позиції Путіна".

Як відомо, Євросоюз та Сполучені Штати Америки засуджують дії Росії щодо незаконної анексії Криму та агресії на Донбасі. З боку ЄС введено візові обмеження та блокування активів 61 громадянина Росії та України та двох кримських компаній. Санкції США боляче вдарили по фінансовій та банківській системах Росії.