Він нагадав, що після виборів швидко була сформована проєвропейська коаліція, яка працює над ухваленням необхідних для реформ рішень на законодавчому рівні, інформує прес-служба Глави держави.

Ми побудуємо іншу економіку, подолаємо корупцію. Причому долання корупції – не лише голосування за Антикорупційне бюро або за закони по боротьбі з корупцією. Корупція має конкретне прізвище, конкретне ім’я та людину, яка має сидіти у в’язниці,
– сказав Президент.

Для цього влада, за його словами, приймає рішення, щоб втілити судову реформу, зокрема був ухвалений Закон "Про забезпечення права на справедливий суд". "Не можу змиритися з тим, що судова каста буде форпостом захисту хабарників та корупціонерів", — зазначив Президент. Глава держави сподівається, що найближчим часом буде завершене формування Вищої ради юстиції, яка дозволить посилити відповідальність суддів. Він нагадав, що Верховна Рада вже зняла недоторканість з 3 суддів.

Також Порошенко наголосив на медичній реформі. За його словами, було поставлене завдання за два місяці показати конкретні кроки: закупівлями ліків мають займатись не корумпованими чиновниками, а міжнародні організації, а також має бути скасована реєстрація ліків, які сертифіковані в США, країнах ЄС та "Великої Сімки".

Додамо, раніше Петро Порошенко заявляв про необхідність переходу до активної фази реалізації реформ в Україні.