Таку думку він висловив під час прес-конференції, передає кореспондент Телеканалу новин "24".

"Коли говорять давайте реформувати, враховуючи досвід, який отримали в АТО, я вважаю, що це не зовсім правильно, тому що ця армія буде орієнтована на минуле. Такого конфлікту як сьогодні - завтра вже не буде. Не буде саме тому, що ми вже побудуємо таку систему, яка від цих загроз захистить. Але ворог б’є по слабких місцях, і якщо він буде бачити, що якесь місце не перекрито, то туди буде і бити", - вважає експерт.

Він зазначив, що Україна пізно спохватилась вступати в інформаційну війну. І тепер державі треба зосередитись на усіх слабких місцях.

Необхідно визначити увесь діапазон загроз, і потім вирішувати, які нам потрібні можливості, щоб, у кращому випадку ці загрози запобігти, у гіршому – попередити,
— вважає Сугуровський.

За його словами, наразі модель сектору безпеки виглядає як "костюм з різних частин", який нікому не може підійти. Він впевнений, що на сьогодні така модель не може функціонувати. Однак, необхідно побудувати єдину модель безпеки в країні, враховуючи досвід інших країн.

"Постає питання, яку прийняти модель не лише озброєних сил, а взагалі сектору безпеки. Постає дуже багато точок зору: резервна армія або активні мобілізаційні резерви. Однак найгірше те, що ніхто не може сказати, яка альтернатива краща", - вважає експерт.

До слова, Сунгуровський вважає, що багаточисельні військові навчання Російської Федерації, які відбувались протягом останніх 10 місяців, на кордоні з Україною - були блефом.