Цей подарунок регіонал зробив у рамках програми "Народний бюджет". Як з'ясувалося подарована техніка - це частина гуманітарної допомоги, яку в серпні Китай надав Україні. Всього Піднебеснаприслала 16 тисяч комп'ютерів.

Операційна система на комп'ютерах розроблена у Національному університеті військових технологій КНР, при чому спеціально для Народно-визвольної армії Китаю.

Windows на цих подарунках не працюватиме, однак з Linux машини сумісні.

"Ні, в такому вигляді машини впроваджувати у навчальний процес не можна. Ми думаємо над тим, щоб встановити на них Windows, проте ліцензійна система коштує грошей, які ще потрібно знайти. У бюджеті цих коштів зараз немає ", - розповів про проблему співробітник одного з районних відділів освіти області.

До слова, Партія регіонів використовує будівлі державних установ та організацій для розміщення на них символіки партії. У Луганську та Одесі регіони розміщують рекламу на маршрутках, що є порушенням закону. На Одещині Партія регіонів піариться за допомогою медобстежень. При цьому використовуючи адміністративний ресурс. За 2 тижні на самі лише білборди партія витратила $1 мільйон.

У Сумах Партія регіонів агітувала цирком і курсами англійської. На Запоріжжі регіонали перед виборами безкоштовно роздають окуляри. Архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій незаконно агітував прихожан церкви за кандидата від Партії регіонів в Острозі.