"Переговори йдуть щоденно, але зрушень немає. Ми, наприклад, пропонуємо компроміс - реєстрація депутатів і блокування тих карток, власники яких відсутні, але опозиція наполягає на сенсорній кнопці", - розповів регіонал Володимир Олійник в ефірі телеканлу УТ-1, передає прес-служба Партії регіонів.

За словами нардепа, формально Конституцію вже порушили, а її потрібно дотримуватись.

"З іншого боку, якщо й надалі буде блокування Верховної Ради, наша позиція чітка і зрозуміла: силових варіантів розблокування ми не бачимо, не потрібно продовжувати ганьбити Україну в світі, ми можемо і хочемо запропонувати - в разі, якщо ми не домовимося, іти на нові вибори, за мажоритарною системою. А це відкриті партійні списки", - наголосив Олійник.

Він вважає, що "зайти у блокування дуже легко, однак вийти з нього не так вже й просто".

"Ті, хто блокують, вони вже втомилися. Вони чекають, щоб домовились про розблокування. Хай краще будуть перевибори, оберуть нових депутатів, які будуть більш відповідальними, ніж нинішні", - підсумував Олійник.

Нагадаємо, опозиція блокує роботу парламенту з 5 лютого, вимагаючи особистого голосування депутатів більшості та введення сенсорної кнопки.

Депутати від фракції УДАР вимагатимуть, щоб ради усіх рівнів ухвалили рішення, які б забезпечили персональне голосування депутатів.

6 лютого спікер Володимир Рибак сказав, що Верховна Рада запрацює 19 лютого. Рибака обурює те, що в парламенті не працюють, а влаштовують мітинг.