Ми переживаємо один з найскладніших і найтрагічніших періодів в історії нашої Батьківщини. Україна виявилася обдуреною і пограбованою, але навіть це ніщо перед горем, з яким зіткнулися десятки українських родин, які втратили своїх близьких по обидві сторони протистояння. Україну зрадили, а людей зіштовхнули лобами. Вся відповідальність за це лежить на Януковичі і його найближчому оточенні, – йдеться у заяві регіоналів.

Згідно з повідомленням, нардепи від ПР засуджують злочинні накази, які призвели до жертв, спустошення резервів країни, величезних боргів та загрози національному суверенітету країни.

"Будь-які спроби вплинути на ситуацію, переконати президента не були почуті. Мільйонна партія фактично опинилася заручником однієї корумпованої Сім'ї", – поскаржились регіонали, додавши, що прийшли до влади, щоб служити українському народові.

На думку представників фракції, різниця в думках та ідеології "не є перешкодою для спільної роботи на благо України".

Бувають різні погляди, але мета у нас одна-єдина, сильна і незалежна Україна, – йдеться в заяві.

"Ми засуджуємо втечу і легкодухість Януковича. Ми засуджуємо зраду. Ми засуджуємо злочинні накази, які підставили простих людей, солдатів і офіцерів", – наголосили у фракції.

Регіонали також додали, що "спроби тотального залякування та самосуду, дестабілізації ситуації в регіонах не прийнятні в демократичному суспільстві".

Шановні однопартійці! Ми звертаємося до всіх вас, депутатів Партії регіонів Верхової Ради, обласних, міських і місцевих рад, до всіх патріотів нашої партії. Ми зробимо все для того, щоб захистити Вас і захистити від тих помилок і злочинів, які були зроблені на самому верху. Фракція Партії регіонів, яка зберігає в своїх рядах більше ста народних депутатів, продовжує працювати на людей, які нам повірили і на благо всієї країни, – підсумували регіонали.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада проголосувала за самоусунення Президента України Віктора Януковича і призначення позачергових виборів на 25 травня 2014 року.