Морський молюск особливо багатий на цинк - він сприяє підсиленню імунітету людини. Регулярно вживаючи устриці, про застуду можна забути. Крім того, устриці містять вітаміни B12 і D, які зміцнюють кісткові тканини. А також мікроелементи - кальцій, магній, залізо.

Є в цьому молюску і поліненасичені жирні кислоти Омега-3, що знижують рівень холестерину. А ще устриці є афродизіаком. Хоч, як це сумно, але устриця під час вживання має бути живою, а мушля обов’язково закритою. Добре подавати устриці з лимонним соком і шматком гречаного хліба з маслом. Спробуйте також приготувати соус із витриманого винного оцту, цибулі-шалот та селери.

Однак, класикою вважається поєднання устриць з шампанським або білим вином. Радимо сухе охолоджене біле вино. Вживайте устриці із різними соусами, у різних комбінаціях. І лише тоді ви авторитетно зможете назвати себе справжнім гурманом!


Омега-3

Ці загадкові жири Омега-3. В епідемію судинних недуг лікарі про них не перестають говорити. Жири Омега-3 практично стали синонімом здорового харчування. У супермаркетах вже можна знайти яйця і хліб, збагачені жирами Омега-3, не кажучи про різноманітні біодобавки.

Хоча поліненасичені кислоти Омега-3 незамінні для організму, сам він їх не виробляє. Тому, так життєво важливо їх вживати з продуктами. Омега-3 покращують роботу серця, мозку, очей, суглобів, знижують рівень холестерину, і є прекрасним антиоксидантом, що виводить з організму токсини і вільні радикали.

Науково доведено, що жири Омега-3 запобігають таким недугам, як екзема, астма, хвороба Альцгеймера, діабет, серцево-судинні розлади і навіть рак. Тому регулярно додавайте до свого меню рибу жирних та напівжирних сортів, а також морепродукти та ікру.

Багато Омега-3 жирних кислот в скумбрії, форелі, оселедці, сардині, тунці і лососі. Омега-3 жирні кислоти також містяться в жовтку яєць, молочних продуктах та насінні льону. Якщо, жоден з цих продуктів Вам не до смаку - біодобавки з Омега-3 чи риб’ячим жиром теж будуть непоганою альтернативою.