Документ повинен передбачити забезпечення доступу до місця аварії літака і організацію незалежного ретельного міжнародного розслідування. Проект резолюції містить вимогу "всім державам та іншим учасникам подій у регіоні утриматися від актів насильства проти цивільних літаків". Як очікується, голосування може пройти в понеділок.

Серйозну стурбованість викликала відсутність прогресу щодо забезпечення доступу до місця катастрофи для вилучення й репатріації тіл загиблих. Абсолютно неприйнятним є те, що російський уряд блокував застосування тиску через Раду безпеки ООН з цього питання, заявляючи, що з доступом немає ніяких проблем,
— заявив Хаммонд

При цьому дипломат підкреслив, що два британські експерти вже перебувають у Києві і готові в будь-який момент виїхати на місце катастрофи. Міністр підтвердив, що у вівторок візьме участь у зустрічі глав МЗС у Брюсселі, на якій обговорить з європейськими колегами посилення санкцій щодо Росії.

Детальніше про події навколо збитого терористами малайзійського авіалайнера читайте в нашій темі "Авіактатстрофа Boeing 777".