Він повідомив, що постанова російського уряду про підвищення мит на українські товари буде підписана найближчим часом, так як Україна ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС, яка має вступити в силу з 1 листопада 2014 року.

Проте, за словами Улюкаєва, як тільки Україна документально оформить рішення про відстрочення застосування Угоди про асоціацію з ЄС відповідно до домовленостей, російська сторона також не застосовуватиме постанову.

Читайте також: Ефект від Угоди розкриється через кілька років, – експерт

"Я думаю, що це правильна симетрична конструкція: Україна ратифікує Угоду, ми підписуємо постанову, і відповідно до нього ми теж повинні з 1 листопада застосовувати. Якщо за цей час Україна застосовує якийсь акт, який демонструє, що ми однаково розуміємо брюссельську домовленість, тоді ми теж приймаємо рішення, яке відстрочує дію цієї Угоди або до 31 грудня (2015), або до якоїсь іншої дати ", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, депутати після ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС ухвалили Заяву "Про європейський вибір України". За відповідне рішення проголосували 289 народних обранців.