Про це йдеться у черговій заяві Міністерства закордонних справ Росії.

"Відповідно з вільним волевиявленням народів Криму на загальнокримському референдумі 16 березня 2014 року та Договором про прийняття Республіки Крим до Російської Федерації від 18 березня 2014 року Республіка Крим та м.Севастополь є невід'ємною частиною Російської Федерації. Діючи в межах своєї юрисдикції, Російська Федерація взяла на себе повну відповідальність за ядерні об'єкти, що розташовуються в своїх нових суб'єктах", - йдеться в заяві РФ.

"З 18 березня 2014 року дію угоди від 21 лютого 1985 року між Союзом Радянських Соціалістичних Республік і МАГАТЕ, а також додаткового протоколу до нього від 22 березня 2000 року поширене на всю територію Республіки Крим та м.Севастополь", - додали у російському МЗС.

Як відомо, МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку зі спробами застосування Росією своєї національної юрисдикції до ядерних об’єктів, установок та матеріалів України, розташованих у тимчасово окупованому Криму.

"У переданій російській стороні ноті наголошено на тому, що всі ядерні об’єкти, установки і матеріали, що знаходяться на території АРК та м. Севастополь, є власністю України", - зазначили в українському відомстві.