Він наголосив, дуже важливо, що сьогодні порушили питання військових злочинів – це принципова динаміка. Але поки не вдасться домовитись з РФ про компроміс, то не варто очікувати дієвого рішення від Радбезу ООН, адже Росія може заблокувати будь-яке рішення.

Про результативність рішень Радбезу ООН

"Світ усвідомлює загрозу, яку являє собою Росія, але світ ще не виробив ефективної стратегії щодо подолання цієї загрози", — сказав дипломат.

Він додав, риторика Чуркіна, всі його відірвані від реальності історії свідчать про те, що Росія не готова йти на компроміс і далі буде стояти на своєму.

"Світ рішуче діє щодо Росії. Але питання полягає не в тому, щоб демонструвати рішучість, а в тому як змусити РФ змінити її політику", — наголосив Кулеба.

Санкції, за словами дипломата, працюють, але вони є стратегічними і працюють на перспективу, а конфлікт треба вирішувати вже сьогодні.

Про миротворців

На його думку, миротворці ООН не допоможуть вирішити конфлікт.

"Миротворці не є вирішенням конфлікту, вони засіб для забезпечення виконання мінських домовленостей", — наголосив Кулеба.

При цьому дипломат наголосив, сам факт того, що Україна запропонувала введення миротворців змінює поведінку Росії та терористів. Ця ініціатива явно зруйнувала певні політичні плани Кремля, тому певною мірою ця ініціатива вже дає результати.

Про дипломатичні зв'язки з Росією

За словами Кулеби, розірвання дипломатичних стосунків з Росією жодним чином не сприятиме вирішенню конфлікту на Сході.

"В стосунках з Росією нам треба бути сильними і хитрими. Нехай сильною буде наша армія, а хитрою буде наша дипломатія. Тоді ми обов’язково переможемо", — заявив Кулеба.