“З приводу Іловайська. Буквально за 15 хвилин до брифінгу до мене підійшов молодий чоловік з мобільним телефоном і сказав, що “це прямий зв’язок з Іловайськом, будь ласка, поговоріть з хлопцями, тому що там є ситуація”. Я переговорив. Хлопці кажуть, що дійсно є контратаки, але в них є і боєприпаси, і підмога, підійшла артилерія, а також додаткові сили, які допомагають відтіснити контрнаступ бойовиків. І зараз відбувається операція зі звільнення міста остаточна від бойовиків. Тобто там зараз ідуть активні бойові дії”, - заявив речник Інфоцентру РНБО Андрій Лисенко.

Натомість командир батальйону “Донбас” Семен Семенченко заявив, що усі ці слова є неправдою і закликає завтра о 10:00 прийти під будівлю Міноборони.


“Завтра в 10 ранку я буду біля Міністерства оборони, якщо сьогодні нашим хлопцям не надійде допомога”, - написав у соцмережі сотник Майдану Володимир Парасюк.

Як відомо, батальйон “Донбас” звернувся до Петра Порошенка як до Президента України і Верховного Головнокомандувача з вимогою надати допомогу для створення і забезпечення коридорів для вивезення поранених жертв з Іловайська Донецької області.