Чи потрібні Україні миротворці?

За його словами, Україна не знає куди вводити миротворців: чи на українсько-російський кордон, чи на кордон України та лінії розмежування. Миротворці ООН озброєнні надзвичайно легкою зброєю, тому вони зможуть лише захищатися.

Прийняття цього рішення (введення миротворців) – це місяці або навіть роки, — сказав Гавриш.

Мінські домовленості

На його думку, мінські домовленості – це гібридна стратегія воєнної дипломатії Путіна, яка вмонтована у його війну. Він використовує цю паузу для того, щоби заспокоїти суспільну думку світу.

"Наступний план Путіна пов'язаний із наступом на Маріуполь. Якщо він встановить контроль над Маріуполем, ми втратимо Азовське море, що буде вважатись катастрофою для України",
— розповів екс-заступник секретаря РНБО.

Версії вбивства Бориса Нємцова

Версій вбивства російського опозиціонера, як вважає Гавриш, може бути дві – саме рішення, яке відбулось у надрах Кремля і не обов'язково погоджене із Путіним та (60%) – демонстративна страта Нємцова на очах у Путіна, яка здійснена спецслужбами РФ.

За 2 секунди з пістолета Макарова вистрілити 6 разів неможливо. Це означає, що спецоперація була добре продумана, — сказав Гавриш.

Якщо це справді зробили спецслужби, на його думку, то вони досягли потрібного результату – Путін опинився у складній ситуації, у пастці. Вбивство Нємцова запускає новий політичний процес в Росії.

На думку Гавриша, роль Нємцова може перейняти Ксенія Собчак, так як вона не боїться на відміну він інших політиків.

Самогубство Чечетова

Як розповів Степан Гавриш, Чечетов здійснив самогубство через глибоку депресію, його усі покинули. Це його єдиний сильний крок, який він міг зробити.