Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"24 квітня міністр оборони Росії Шойгу повідомив про початок навчань батальйонних тактичних груп загальновійськових з’єднань Південного та Західного військових округів ЗС РФ у зв’язку із "загостренням ситуації на південному сході України". За словами російського міністра, у рамках навчань передбачається "відпрацювання завдань" бойовою авіацією РФ поблизу кордонів України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія на державному рівні підтримує тероризм у нашій країні, — Турчинов

У МЗС України вважають, що таким чином російська сторона фактично підтвердила, що здійснювана нею протягом останніх місяців військова діяльність поблизу українського кордону безпосередньо пов’язана із розвитком подій в Україні.

У відомстві наголошують, що Москва, демонструючи свою військову могутність на кордоні з Україною, намагається вплинути на законні дії української влади пов’язані з боротьбою з терористами.

"Викликає здивування, що РФ, сама потерпаючи від терористичної загрози, сьогодні не лише перетворилася на експортера тероризму, але й очевидно готова навіть власними Збройними силами захищати терористів на території України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ми не відступимо перед терористичною загрозою, — Турчинов

Українська сторона наголосила, що навчання РФ поблизу українського кордону не може не викликати занепокоєння.

"Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами зв’язку ОБСЄ до РФ з вимогою надати роз’яснення щодо цілей та місця проведення навчань, дати їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів. Відповідно до Віденського документа, РФ зобов’язана надати щодо цих навчань чіткі роз’яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, тобто до 16:00 год. за київським часом 26 квітня ц.р.", - йдеться у повідомленні МЗС.

Нагадаємо, Росія розпочала масштабні військові навчання на кордоні з Україною.