"Ми не можемо не звернути увагу на ті нові культурно-освітні перспективи, які виникають у зв’язку з ухваленням …. Закону "Про засади державної мовної політики. Це не буде пасивна позиція. Це, безумовно, буде активне зацікавлене ставлення до надання допомоги у вирішення тих проблем …, які можуть в подальшому виникнути в процесі реалізації потенціалу цього закону.", – заявляє Посол.

Також він додає, що важливо дізнатись точку зору освітян щодо того, яка допомога може бути надана, аби потенціал цього закону був розкритий максимально. Він відзначив, що в Росії усвідомлюють ті виклики, з якими доведеться стикнутись в освітньому процесі в окремих регіонах України. І відзначив, що мова йде не лише про допомогу у перепідготовці фахівців, про забезпечення необхідними методиками, тощо.

"У нас вже є досвід, який в подальшому міг би бути поширений… Мова йде і про використання принципово нових технічних засобів в процесі навчання, про організацію інтерактивного процесу з використанням сучасних інформаційних технологій", – каже Зурабов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович у своєму виступі з нагоди Дня незалежності заявив, що держава втілюватиме програму всебічної підтримки української мови. Він зазначив, що наріжним каменем нової гуманітарної політики залишається підтримка єдиної державної української мови.