У своєму блозі на сайті "Обозревателя" експерт написав, що прогнози щодо майбутнього Росії є як оптимістичні, так і песимістичні.

Оптимісти, за словами Сазонова, передбачають соціальний вибух в Росії вже протягом року. Песимісти ж вважають, що у Росії вистачить нафти і газу для того, щоб процес руйнування країни тривав приблизно 15 років.

Давайте не гадати на кавовій гущі, а просто порахуємо — на який термін вистачить міцності російської економіки... Просто вважатимемо, що швидкість розвитку-згортання російської економіки зараз — середня. Росія найближчим часом не зможе заробляти більше і витрачати менше. Тобто термін життя економіки — відношення запасів до швидкості їх проїдання,
— написав політолог.

Експерт пояснив, що зараз Росії доводиться витрачати долари для того, щоб рубль не перетворився на папірець, який нічого не вартий.

"Згідно з даними Центробанку Росії, з 10 по 17 квітня золотовалютні резерви РФ скоротилися на $3,6 млрд, і на цей момент складають близько $350,5 млрд. Тобто при збереженні цього ритму життя Росія витрачає 3,6 млрд. на тиждень. Таким чином, кишеня Кремля повністю спорожніє через 100 тижнів. Сімсот днів. Трохи менше, ніж два роки", — підсумував Сазонов.

Читайте також: Кримські дезертири після служби на Росію просяться в Україну