"Видача неможлива", - заявив глава президентської Ради з прав людини Михайло Федотов.

Він пояснив, що не можна видавати людину, яка попросила про тимчасовий притулок, оскільки це суперечитиме міжнародним конвенціям.

Водночас прикордонна служба ФСБ РФ поки не отримувала від Федеральної міграційної служби офіційного підтвердження про те, що Сноудену надали дозвіл на в'їзд.

Посол США в Росії Майкл Макфол повідомив, натомість, що США не вимагають екстрадиції екс-співробітника ЦРУ і АНБ Едварда Сноудена, а просять повернути його в країну".

"США не просить екстрадиції, а простого повернення містера Сноудена. Ми відправили багато людей назад до Росії", - нагадав Макфол своїм записом у мікроблозі Twitter.

До слова, секретар російського Президента Дмитро Пєсков каже, що у Кремлі не знають про бажання екс-агента ЦРУ Едварда Сноудена отримати громадянство Росії, проте такі прохання розглядаються.

Нагадаємо, наразі Едвард Сноуден перебуває у транзитній зоні аеропорту Шереметьєво. Він попросив у Росії тимчасового притулку і чекає на відповідь.

Екс-шпигун відомий тим, що розповів цілому світу про те, як спецслужби ведуть глобальне стеження за чиновниками та звичайними людьми. Подробиці про стеження шокували людство, оскільки це абсолютне порушення всіх прав на приватність та особисте життя.