Росія порушила норми міжнародного права, порушила свої міжнародні зобов'язання й порушила суверенітет і територіальну цілісність України,
— сказав він у понеділок в інтерв'ю агентству Reuters.

З його слів, Росії слід "використовувати свій вплив на сепаратистів з тим, щоб вони дотримувалися режиму припинення вогню", а також "змінити свої дії і поведінку".

Раніше на спільній прес-конференції з міністрами національної оборони та закордонних справ Польщі Томашем Семоняком і Гжегожем Схетиною Столтенберг зазначив, що в НАТО стурбовані порушеннями режиму припинення вогню на сході України.

Ми вкрай стурбовані ситуацією в Україні. Нас тішило рішення про припинення вогню. Ми вважали його шансом. Проте останнім часом ми спостерігаємо порушення цього режиму. Це привід для великого занепокоєння,
— сказав він.

Йенс Столтенберг, який зараз перебуває з візитом у Польщі, заявив, що НАТО буде як і раніше виконувати свої міжнародні зобов'язання, які включають підписану після Холодної війни з Москвою угоду про військові розгортання Заходу на території колишніх країн-членів радянського блоку.

До слова, новий генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про можливість розташування військ Північноатлантичного альянсу у будь-якому регіоні.