Ми нічого нікому не повинні гарантувати, бо ніколи не брали на себе жодних зобов'язань на цю тему, але ми виходимо з того, що найголовніше завдання — заспокоїти ситуацію на території України, не гарантувати щось комусь, а заспокоїти цю ситуацію,
— сказав Мєдведєв, відповідаючи на запитання, чи може Москва гарантувати, що Луганська і Донецька області не стануть частиною Росії.

Прем'єр також закликав "партнерів по діалогу" дати гарантії іншого роду.

"Нехай нам наші партнери по діалогу, в тому числі Євросоюз і США, що-небудь прогарантують — про те, що не втручатимуться у внутрішні справи України, хай вони нам прогарантують, наші партнери на Заході, що вони не будуть втягувати Україну до Північноатлантичного альянсу, що ті люди, які живуть на сході, не втратять можливості говорити російською мовою, що не прийде який-небудь божевільний "Правий сектор" та не почне їх різати", — сказав він.

Читайте також: Визнання підсумків виборів в Україні — не завжди повага до волевиявлення, — Медведєв

На думку прем'єра, в наразі з цього приводу існує "прямий дисонанс", коли Київ наполягає на збереженні унітарної держави, а жителі на сході країни вважають, що така форма державного устрою не забезпечить дотримання їхніх прав.

Медведєв також наголосив, що на Україні 22 лютого відбулася зміна влади, що має ознаки державного перевороту.

Нагадаємо, Росія запевняє, що відводить свої війська від українського кордону.

До слова, у Білому домі заявили, що не мають даних, які б підтвердили інформацію про відвід військ РФ від кордону з Україною.