Про це йдеться в коментарі МЗС Росії у зв'язку з неучастю російської сторони в спільному засіданні Постійної ради та Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки.

“У США і України немає ніяких підстав для стурбованості. Росія неодноразово заявляла, що не проводить на своїй території в районі кордону з Україною яких-небудь незвичайних або незапланований дій у військовій сфері… Спроби звинуватити Росію в нарощуванні Збройних сил є безпідставними”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ПАРЄ вимагатиме від України дострокових парламентських виборів

Водночас Москва висловила претензії щодо планів США та НАТО наростити Збройні Сили у Східній Європі, Балтійському і Чорноморському регіонах під приводом подій навколо України. В МЗС заявили, що в ОБСЄ розгорнули “антиросійську кампанію”.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба ухвалила посилені заходи з охорони державного кордону України з Росією через ситуацію в східних областях України.

Як повідомив керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, у ніч з 8 на 9 квітня була висока загроза введення російських військ на материкову частину України.