Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Він сказав це після того, як глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні заявила, що бачить "обмежені позитивні знаки з боку Росії".

Литовський глава МЗС підкреслив, що Росія продовжує надавати підтримку збройним формуванням на сході України і відправляти туди "гуманітарні конвої", які ніким не перевіряються.

"Об'єктивна інформація така, що фактів поліпшення немає, тому що Росія продовжує надавати підтримку озброєним угрупованням, триває рух неконтрольованих так званих "гуманітарних конвоїв", - сказав литовський міністр.

За словами Лінкявічюса, ЄС послідовно стоїть на позиції, що "в разі поліпшення ситуації можна буде переглянути санкції, і в цьому немає нічого нового".

"Але з тими, хто каже, що вже зараз помітні (позитивні) ознаки, хотілося б посперечатися, тому що ми спостерігаємо абсолютно протилежну ситуацію. Тому ми змушені продовжувати ту ж саму політику, яка проводиться на сьогодні, і причин для скасування санкцій або для їх пом'якшення в даний час немає", – сказав міністр.

Економічні санкції розраховані на один рік. Для їх продовження, пом'якшення або скасування необхідна підтримка всіх країн-членів ЄС.

Як відомо, президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що Росія своїми діями проти України не створює умов для відміни санкцій.