"Вчора протягом дня Росія закрила три пункти пропуску на кордоні з Україною. Зокрема, 1 липня закрито міжнародні автомобільні пункти пропуску "Гуково", "Донецьк", "Новошахтинск" Ростовської області", - повідомив Лисенко на брифінгу.

За його словами, через ці пункти пропуску раніше безперешкодно проходили бойовики.

"Зараз у цих пунктах російська сторона обладнала спеціальні блокпости, посиливши їх важкої броньованої технікою", - підкреслив Лисенка.

За даними РНБО, через ці пункти пропуску "заборонено випускати озброєних бойовиків, які намагаються втекти з території України".

Раніше офіційний представник прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Василь Малаев повідомив, що прикордонні пункти пропуску "Гуково", "Донецьк", "Новошахтинск" не функціонують у зв'язку з стріляниною на українській території.

Пізніше у прес-службі Південного митного управління повідомили, що на митному пункті "Донецьк" відновлений пропуск легкових автомобілів.

Нагадаємо, три контрольно-пропускних пункти на кордоні з Україною в Ростовській області, які залишаються закриті через події в Україні, у випадку появи біженців будуть відкриті для них. Про це РИА Новости повідомив представник прикордонного ФСБ Росії по області Василь Малаєв.