Як ідеться на сайті СК РФ, справу порушено “за ознаками злочину, передбаченого ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму).

Береза, Левус і Мосійчук виступили із заявами, виправдовуючи злочини, вчинені 4 грудня 2014 в місті Грозному, і за допомогою засобів масової інформації закликали до скоєння аналогічних злочинів на території Російської Федерації. В рамках кримінальної справи слідством дані відповідні доручення про оголошення підозрюваних у розшук,
- йдеться в повідомленні.

У Слідчому комітеті РФ наголосили, що “ще нікому з тих, хто скоїв теракти і подібні злочини на території Російської Федерації, не вдалося піти від відповідальності: хтось вже засуджений, хтось при вчиненні опору знищений”.

“Саме така доля чекає тих, хто закликає до подібних злочинів на території Росії, де б вони не перебували”, - запевнили у СК РФ.

Нагадаємо, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав "блюзнірством" заяви українських політиків про події в Грозному. Він заявив, що "є привід для того, щоб правоохоронні органи розглянули цю ситуацію на предмет кримінального провадження".

Глава Чечні Рамзан Кадиров 5 грудня ввечері доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам республіки порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука за їхні висловлювання щодо подій у Грозному. Він доручив "вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб".