Про це пише РБК.

Один раз на три роки система SWIFT перерозподіляє акції (паї) серед учасників. Кожна країна отримує кількість паїв, пропорційну до її трафіку в системі.

За минулого року було перерозподілено 10% акцій. Це призвело до змін у складі ради директорів.

За підсумками 2014 року зростання трафіку SWIFT в Росії дозволило вийти на 13-те місце в світі, тому Росія збільшила свою частку до рівня, який дозволяє їй висунути кандидата в раду директорів,
— пояснив виконавчий директор асоціації "Россвифт" Роман Чернов.

Росія зайняла місце Гонконгу. Також місце втратили Нідерланди, його зайняла Бельгія (у неї тепер 2 місця у раді).

Кандидат від Росії повинен бути співробітником або організації-пайовика SWIFT, або пов'язаної з пайовиком. Організаціями-пайовиками є найактивніші користувачі системи SWIFT, в Росії це десять найбільших банків за активами (їх склад може змінюватись).

16 квітня відбудеться бізнес-форум SWIFT, у рамках якого пройде загальні збори "Россвифта", де і буде запропонована кандидатура для обрання в раду директорів

Російський представник приступить до виконання обов'язків на трирічний термін після затвердження на річних зборах SWIFT у червні.

Нагадаємо, питання відімкнення Росії від міжнародної системи банківських переказів SWIFT має розглядатися на більш глобальному рівні. Тож коли РФ можуть відключити від системи і чи станеться це взагалі поки невідомо.