У МЗС наголосили, що забороною лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву потрапити на свою рідну землю російська влада кинула черговий виклик всьому багатостраждальному народу.

Про це йдеться у заяві на сайті відомства.

Поза всяким сумнівом – це помста Мустафі Джемілєву за його чітку і безкомпромісну позицію щодо невизнання псевдореферендуму та анексії Криму, намагання придушити національно-визвольний рух кримськотатарського народу. Переконані, що, не зламавшись під час сталінських депортацій, кримські татари здатні дати гідну відсіч і його теперішнім послідовникам в Росії, – наголошують у МЗС.

Читайте також: Мустафа Джемілєв повертається до Києва [Фото]

У зовнішньополітичному відомстві України додали, що така провокація, здійснена на території України в АР Крим, є грубим порушенням всіх міжнародних і двосторонніх українсько-російських угод, черговим проявом ксенофобії, шовінізму та національної нетерпимості, властивих нинішньому російському режиму.

Україна підтримувала і завжди підтримуватиме якнайширшу національну і культурну автономію кримських татар на їх історичній батьківщині – в Криму, і продовжуватиме докладати для цього всіх можливих зусиль, в тому числі в рамках міжнародного співробітництва, – пообіцяли в МЗС.