"Впродовж доби підрозділи Держприкордонслужби продовжували заходи щодо поновлення охорони та оборони державного кордону в прикордонних районах Луганської та Донецької областей. Основними тенденціями були: зосередження військової техніки РФ поблизу кордону України та на адміністративному кордоні з АР Крим, а також подальші спроби терористів блокувати дії прикордонних підрозділів", — йдеться у повідомленні прес-служби ДПСУ.

Уночі з 27 на 28 червня на блокпосту ЗС РФ, в районі газорозподільчої станції с. Стрілкове Генічеського району Херсонської області, ще додатково з’явилась реактивна установка залпового вогню "Град" та комплекс типу "С-300". На передніх позиціях спостерігаються ПЗРК та гармата.

Читайте також: На Харківщині підірвали залізничний міст, — ЗМІ

Колона автомобільної техніки Держприкордонслужби разом із підрозділами ЗС України близько 8 години ранку 28 червня була атакована на Луганщині з використанням не лише стрілецької зброї, але й фугасних мін, які були закладені заздалегідь. Прикордонники прийняли бій та дали відсіч. В результаті обстрілу 2 прикордонника поранені, пошкоджено військову техніку. Втрати терористів встановлюються.

З 23.30 до 23.50 28 червня також на Луганщині був обстріляний з мінометів опорний пункт Держприкордонслужби, внаслідок якого 1 прикордонник зазнав поранення.

Додамо, група "Інформаційний опір" повідомляє, що, незважаючи на декілька атак бойовиків на позиції української армії у ніч з 28 на 29 червня, загиблих серед військових немає.