Росія, окрім збройної агресії, розпочала продовольчу війну. Москва на рік заборонила імпорт м'яса, сирів, молока, овочів та фруктів з країн, які підтримали Україну і ввели санкції проти Кремля. Відтепер росіянам не бачити їжі з країн Євросоюзу, Сполучених штатів Америки, Австралії, Канади та Норвегії.

Прем"єр-міністр Росії вважає, що такі кроки уряду позитивно вплинуть на економіку країни. Пересічні відвідувачі російських магазинів наразі ембарго не переймаються.

Тим часом користувачі соцмереж сміливіші у висловлюваннях – жартують про заборону айфонів і прогнозують зростання популярності "гастрономічного" туризму. Кажуть, їздитимуть закордон, щоб цитуємо "пожрать".

Не викликає ж усмішки нововведення у економістів. У російському ВТБ капіталі уже заявили, що ціни на продовольство у Росії значно зростуть, і нагадали про черги у магазинах.

Окрім голодного протесту, Москва готова ввести санкції в авіабудуванні, суднобудуванні та автомобільній промисловості. Росія уже взялася за авіапростір і заборонила транзитні рейси українських авіакомпаній до Грузії, Азербайджану, Вірменії і Туреччини.

Київ вирішив з таким не миритися і запровадити зустрічні санкції. Про введення секторальних та персональних обмежувальних заходів проти Москви уряд оголосить уже 8 серпня.