Про це повідомив глава служби Геннадій Онищенко.

Він уточнив, що ці виробники зайняли "неконструктивну позицію у вирішенні проблеми якості даної продукції".

"Це (позиція) дає нам підстави буквально з завтрашнього дня заборонити цілий ряд виробників, за якими найбільше число негативних знахідок у тих групах так званої сирної продукції, яку ми виявляємо", – заявив Онищенко.

За його словами, для сирної продукції цих виробників з вівторка буде "закриття на кордоні".

Глава Росспоживнагляду зазначив, що чим більше відомство досліджує зразки сирів українського виробництва, що надійшли на російський ринок, тим більше виявляє "негативних знахідок".

Так, в ході перевірок, проведених в 62 суб'єктах РФ, було відібрано 178 зразків цієї продукції, з них 38 не відповідали встановленим нормативам "по жиро-кислотному складу жирової частини продукту", повідомив він.

"Ситуація, за нашою оцінкою, посилюється тим, що ми не бачимо імпульсів до того, щоб конструктивно вирішувати проблему, що склалася, а тільки несистемні і безграмотні коментарі в публічному полі, які дають нібито виробники сиру, виправдовуючи і без того непристойну ситуацію, яка складається в цьому сегменті", – заявив Онищенко.

Як відомо, у січні Онищенко заявив претензії до якості українських сирів.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Володимир Павленко заявляв, що Україна не отримувала від Росії жодних офіційних звернень з приводу якості молочної продукції українського виробництва.