У Севастополі міськрада доручила передбачити фінансування для виконання норм закону. Також готують зміни у регіональній програмі розвитку російської мови та культури у місті до 2017 року.

За надання російській статусу регіональної у Запоріжжі проголосували 79 депутатів з 81, що зареєструвалися, усього в раді 100 депутатів.

На засіданні зазначили, що станом на 2001 рік у регіоні рідною мовою вважають російську майже 50%. Крім того, в області проживають представники 16 мовних груп.

Місцевим радам області також рекомендується розглянути питання про використання інших регіональних мов.

Статус регіональної російська мова вже отримала в Одеській міськраді та облраді. Крим може стати тримовним. Після впровадження в автономії "мовного" закону статус регіональної, крім російської, отримає і кримськотатарська. Адже на території півострова проживає більше як 10% її носіїв.

Нагадаємо, 8 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон "Про засади державної мовної політики". Новий закон передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади, якщо як мінімум 10% носіїв мови проживає на певній території, де розповсюджена ця мова. 10 серпня закон набув чинності.