Мітингуючі прийшли висловити обурення заявами російського прем'єра про те, що Росія отримала б перемогу у Великій Вітчизняній війні і без України. Свій протест учасники акції адресували Володимиру Путіну у вигляді святкових листівок.

"Пишу послання шановному пану, Володимиру Володимировичу Путіну. Оскільки я, зокрема, я уродженець України, я не можу про це мовчати", - каже учасник акції Ігор.

"Всім бажаючим роздаються листівки, вони пишуть і кидають сюди. Я сподіваюся, що Володимир Володимирович прочитає і ознайомиться з цим", - каже учасник акції Ростислав.

"Я проти того, щоби наші народи - український, російський, білоруський та всі інші, які входили на той час в СРСР, цькували і як в пісочниці маленькі діти визначали, у кого кращий КАМАЗ і хто більше загинув", - каже учасник акції Роман.

Утім, ще більше учасників акції обурює відсутність офіційної реакції на слова Путіна з боку української держави. Нагадаємо, учора у Міністерстві закордонних справ заявили, що вважають слова російського прем’єра особистою думкою.

"У нас немає підстав вважати, що те, що ним було сказано в даному конкретному контексті є елементом державної політики. З російської сторони ніхто не ставив під сумнів внесок українського народу в перемогу у Великій Вітчизняній війні, тому ми вважали для себе зайвим на офіційному рівні від імені держави реагувати на розмірковування", – каже директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Я не вважаю це особистою позицією, тому що це він робив публічно, на зустрічі з журналістами, як прем'єр-міністр. За такі заяви треба відповідати. У керівника уряд - є керівник президент. Ми звертаємося до президента РФ, стосовного того, що він має вибачитися перед українським народом", - каже організатор акції Олексій Гриценко.

Свої заклики з вимогою відставки Володимира Путіна учасники акції передали російським дипломатам. Подібна акція відбулася сьогодні і у Львові - де прем'єр-міністру Росії передали метрову таблетку від історичного склерозу.