Про це повідомляє РБК.

Членство в делегаціях дозволяє депутатам з санкційних списків в'їжджати в Євросоюз, незважаючи на заборону.

Таким чином в'їзними стануть голова палати Сергій Наришкін, його заступник Сергій Железняк і колишній кандидат в мери Москви Михайло Дегтярьов.

Таким чином Держдума ввела до складу російської делегації в ПА ОБСЄ голову комітету Держдуми у справах СНД Леоніда Слуцького (замість Едуарда Маркіна), включеного в санкційні списки Євросоюзу, США та Канади.

Крім того, в комітеті парламентської співпраці "Росія - Європейський союз" депутатів Віктора Соболєва та Олександра Старовойтова змінять Вадим Дєньгін і Михайло Дегтярьов, які теж перебувають під санкціями ЄС і Канади.

Як відомо, Президент США Барак Обама затвердив указ "Блокування власності окремих осіб, а також заборона певних операцій по відношенню до Кримського регіону України". Відповідну заяву американський лідер зробив у п'ятницю ввечері.

Канада оголосила про заборону на в'їзд для 20 російських і українських громадян, а також нові обмеження на експорт технологій, використовуваних в Росії для розвідки нафти і добувної промисловості.

Пізніше стали відомі повні списки громадян Росії і України, щодо яких США і Канада 19 грудня ввели обмежувальні санкції.