Про це під час брифінгу повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

У зоні АТО військові понтонно-мостового загону Держспецтрансслужби Міністерства інфраструктури навели два тимчасові мости на місці вщент зруйнованих терористами. Обидві понтонні переправи на 65 і 70 метрів встановлені неподалік Слов’янська – через річки Сіверський Донець та річку Казенний Торець. Перш ніж прокласти через річку понтонну наплавну конструкцію, територію на наявність вибухонебезпечних предметів перевіряють сапери Держспецтрансслужби,
— зазначив Лисенко

За його словами, для виконання завдань спеціальними платформами на залізничному ходу із Дніпропетровщини до Слов'янська, було перевезено майже 100 секцій понтонів та понад 10 одиниць допоміжної техніки.

Понтонери зводять мости в рекордно короткі терміни – буквально за кілька діб. Переправа міцна, здатна витримувати навантаження в десятки тонн. Вона слугуватиме для пропуску як цивільної техніки, так і військових колон, яким тепер не потрібно буде об’їжджати десятки кілометрів,
— додав він

Лисенко також зазначив, що ще чотири мости, які поєднують між собою густонаселені райони Донецької та Луганської областей, відновили інженери Збройних Сил України. Їх надійність перед запуском військові перевіряють бойовими машинами. "Учора, наприклад, мешканці Сєверодонецька на Луганщині, дякували військовим за відновлений міст через річку Борову. Відтепер 40-метровий міст, встановлений фахівцями інженерних військ Збройних Сил України, служитиме мешканцям великого промислового міста, доки не відновлять постійну переправу", — сказав він.

Додамо, в окупованих проросійськими бойовиками Луганську, Ровеньках, Свердловську, Красному Лучі, Антрациті й Перевальську загострюються проблеми з продуктами харчування, паливом і медикаментами.