Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зокрема, готуються фейкові дані про втрати серед військовослужбовців ЗСУ під час проведення Антитерористичної операції або перехід українських військових на бік терористів", - йдеться у повідомленні.

За даними Служби безпеки, панічні матеріали зловмисники планують поширювати у соціальних мережах та відкритих інформаційних джерелах мережі інтернет.

Читайте також: ФСБ РФ найняла більше тисячі провокаторів, які поширюють паніку в Інтернеті, — СБУ

"Метою іноземної спецслужби є ескалація суспільної напруги, підрив бойового духу українських вояків, поширення панічних настроїв серед їхніх рідних та близьких", - запевняють у СБУ.

Для здійснення плану масово реєструються фейкові профілі у соцмережах.

"Лише у період з 22 до 25 серпня СБУ зафіксувала реєстрацію 820 нових профілів в одній із соцмереж – всі ці профілі були зареєстровані з 10 різних IP-адрес, прив’язаних до ТОВ в одному з районів м. Санкт-Петербург. При цьому "власники" профілів вказують на те, що начебто є мешканцями Києва, Львова та Харкова", - йдеться у повідомленні.

За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, Служба безпеки України у співпраці з громадськістю активно відстежує подібні акції з метою запобігти паніці в інформаційному просторі.

"Ми закликаємо громадян поширювати лише перевірену і достовірну інформацію", - наголошує Лубківський.

Нагадаємо, раніше Міноборони України повідомляло про масові випадки спам-розсилки з підміною адреси відправника.