Про це він написав у Facebook.

За його словами, в Криму працює група представників Генерального штабу, Штабу озброєння і командування Повітряних сил ЗС України, які вирішують з російським командуванням питання виведення українських військових з Криму, а також вивозу озброєння та військової техніки українських військових частин на материк.

“Позиція росіян полягає в тому, що в Криму на даний момент немає частин ЗС України, які зберегли б вірність Києву. На підставі цього вони вважають військових, які зберегли вірність українській присязі, “дезертирами”, яких треба “відловлювати” по території півострова і депортувати”, - розповів Тимчук.

Читайте також: Міноборони планує вивезти з Криму до восьми тисяч військових і членів їхніх сімей

Щодо озброєння і військової техніки, то російська сторона пропонує українцям приймати її на кордоні Криму, поблизу Чонгара. “Тут вони передадуть знову таки те, що вважатимуть непридатним для використання у своїх цілях”, - вважає Тимчук.

Нагадаємо, у Головному командному центрі Збройних сил України повідомили, що цей тиждень буде вирішальниму плані остаточного вирішення графіку виведення українських військ із Криму.

Як відомо, Президент РФ Володимир Путін віддав наказ міністру оборони Сергію Шойгу приступити до передачі Україні озброєнь і військової техніки, які дислоковані в Криму і залишилися у військових підрозділах, що не перейшли на бік російської армії.