Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ затримали в Луганській області рядового 9-ї окремої мотострілецької бригади Збройних Сил Російської Федерації, яка дислокується в Ростовській області.

За словами затриманого, аби приховати причетність Збройних сил РФ до забезпечення терористичних організацій важким озброєнням російські військовослужбовці за наказом командирів фізично знищують на військовій техніці, яку готують до передачі терористам, заводське маркування, номери, символіку та емблеми - усе, що дозволяло б установити її походження.

Також російський солдат підтвердив той факт, що в лавах терористичних організацій воюють найманці за гроші.

8 серпня 2014 року, нам товариш повідомив що там (в терористичній організації,—"24") платять 150 тисяч в місяць. Ми з товаришем вирішили покинути ряди Збройних сил РФ і стати в стрій з ополченцями,
— розповів затриманий росіянин.

Свідчення російського військовослужбовця зафіксовано на відео.

Далі — без коментарів.

До слова, Служба безпеки розслідує понад 1000 кримінальних проваджень за фактами посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, тероризму, масових заворушень, диверсій, шпигунства та державної зради.