Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", за відповідне подання Генпрокуратури РФ проголосували 438 депутатів, один — "проти", один утримався.

Депутата звинувачують у співучасті в розтраті, відносно нього планують відкрити справу за фактом розкрадання у фонду "Сколково" 22 млн рублів.

"За версією слідства, Пономарьов був пособников Бельтюкова (старшого віце-президента фонду "Сколково" Олексія Бельтюкова — "24") в розтраті грошових коштів фонду "Сколково" на суму більше 22 мільйонів рублів", — заявив офіційний представник Слідчого Комітету Росії Володимир Маркін.

Водночас Пономарьов заявив про свою невинність. Депутат впевнений, що претензії слідчих органів до нього "виключно політично мотивовані". Раніше депутат повідомив "Інтерфаксу", що знаходиться в США і не може повернутися до Росії, оскільки йому заборонено перетинати російський кордон, поки він не виплатить 2,7 млн ​​рублів за цивільним позовом фонду "Сколково". За його словами, більшу частину цієї суми він вже виплатив і протягом найближчих двох місяців борг буде закритий.

До слова, єдиний депутат російської Держдуми, який проголосував проти анексії Криму 2014-го року, Ілля Пономарьов вважає, що на півострові потрібно провести чесний референдум у відповідності з українським законодавством, а не "на багнетах".