Про це заявив головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Сьогодні наші фахівці повертаються в Москву. Претензії колишні - порушення технології виробництва", - зазначив він.

За словами Онищенка, вирішити цю проблему допоможе дотримання "Дубномолоко" окреслених раніше вимог про збереження норм у виробництві сирів.

"Ми дали рекомендації з усунення порушень. Що стосується відновлення поставок української продукції, то це буде зроблено згідно із досягнутими домовленостями", - сказав він.

Всупереч домовленостям, українські сировари повідомляють про відсутність можливостей поставляти продукцію на ринок Росії. Про це повідомив директор департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський.

"Ми чули заяви, що трьом проінспектованих заводам експорт в РФ дозволений, але на сьогоднішній день поки що відвантажень немає ... На кордон формуляра дозволу ввезення не надходило. Росія не впускає", - розповів він.

Башинський додав, що для вирішення цих непорозумінь українські виробники сиру планують підписати меморандум про виконання вимог інспекторів російського відомства. Цей документ хочуть надіслати у Росспоживнагляд.

Як повідомлялось раніше, сирна війна між Україною та Росією завершилась. Так, у Кабінеті міністрів України повідомили, що найближчим часом постачання сиру до Росії відновиться.