Зарядка від звуку

Британські науковці спільно зі спеціалістами з Nokia винайшли спосіб заряджати батарею за допомогою звуку. Вони вже навіть розробили прототип смартфону, який може поповнювати свій енергозапас від руху транспорту, музики, голосів людей тощо.

За розмірами апарат схожий на Nokia Lumia 925, а для його повної зарядки вистачає лише 5 вольт, згенеровані від від фонового шуму. Науковці вважають, що в майбутньому така технологія дозволить позбутися необхідності заряджати смартфони в принципі. Крім того, її можна буде адаптувати й для інших ґаджетів.

Робот для глухонімих

Toshiba спільно з компанією aLab та трьома університетами створила робота для глухонімих. Андроїд у вигляді молодої жінки вміє спілкуватися на мові жестів та імітувати емоції за допомогою міміки. Поки що їй вдаються лише найпростіші рухи, зокрема, привітання, однак найближчим часом японці планують розширити здібності, а до 2020 року оснастити ще й системами синтезу і розпізнавання мови.

За словами Toshiba, розробку планують розвивати як робота для обслуговування неповносправних, а також людей з психічними розладами. Крім того його можна буде застосовувати у благодійних ініціативах.

Браслет від шкідливих звичок

Браслет, який допоможе позбутися шкідливих звичок. Оригінальний ґаджет під назвою Pavlok зупинятиме від спокуси невеликим розрядом струму в зап'ястя. Власнику потрібно встановити фірмовий додаток на свій iPhone чи Android-смартфон і відзначити у ньому звички, від яких хоче утримуватися.

Приміром, куріння, алкоголь, переїдання, надмірна любов до соцмереж чи відеоігор. Пристрої синхронізуються через Bluetooth 4.0.

Наразі розробники Pavlok збирають кошти на запуск серійного виробництва. На ресурсі Indiegogo можна оформити попереднє замовлення на браслет за 150 доларів. Перші пристрої доїдуть до своїх власників у квітні 2015 року.