Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Зі снігових заметів рятувальниками вивільнено 6 тисяч 520 транспортних засобів, евакуювали та надали допомогу у пунктах обігріву 13 тисячам 946 особам,
- йдеться в повідомленні.

Рятувальні заходи відбувалися у областях: Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Полтавській та Харківській областях.

Читайте також: Прогноз погоди: рік кози приніс в Україну відлигу

Співробітники ДСНС України на автошляхах, де ускладнено дорожній рух, розгорнули 57 пересувних і стаціонарних пунктів обігріву, які забезпечені гарячим харчуванням. 97 автомобілів ДСНС України використовувались у якості тягачів для евакуації транспортних засобів зі снігових заметів.

До розчистки доріг, вивільнення транспортних засобів зі снігових переметів та надання допомоги водіям та пасажирам залучено підрозділи ДСНС України, Укравтодору, Міноборони, ДАІ МВС, техніку та працівників комунальних служб (всього близько 2900 осіб та 1650 одиниць техніки).

Станом на 07:00 1 січня рух техніки відновлено. Тимчасово залишається обмеженим рух великогабаритних та великовагових транспортних засобів на всіх напрямках в’їзду та виїзду з м. Одеси та м. Миколаїв. Роботи з розчистки доріг від снігу тривають,
- зазначили у ДСНС.

Станом на на 9:30 1 січня ліквідовано всі затори техніки на автошляхах Одеської області та продовжуються роботи щодо розчищення доріг. Нагадаємо, для того, щоб забезпечити рух транспорту по м. Одеса ДАІ заборонила в’їзд великогабаритного вантажного транспорту до міста.

Нагадаємо, Україну засипає снігом. Міста стоять в заторах, комунальні служби разом з рятувальниками та навіть військовими розгрібають снігові завали практично цілодобово. Є і перші жертви стихії: через переохолодження померло троє людей.