Сліди тротилу і нітрогліцерину знайшлися також у пробах, взятих у місці з'єднання корпусу і крил, на обшивці крила. А в деяких з них їхня концентрація виявилася настільки сильною, що прилади зашкалювали, – пише Rzeczpospolita.

У свою чергу, генеральний прокурор Анджей Серемет подтвердив інформацію про те, що прокуратура вже кільканадцять днів знає результати експертиз.

Одна з версій – це можуть бути сліди від снаряду часів Другої світової війни, який теоретично міг залишитися в районі аеропорту і здетонувати від вибуху літака.

Свого часу поляки відмовилися підписати протокол піротехнічної експертизи, яку провели російські фахівці. Тоді однією з причин називалося те, що росіяни надали недостатню кількість проб. Польська сторона і наполягла на тому, щоб досліджувати уламки самостійно і власним, сучасним обладнанням. Тоді Серемету особисто повідомив прем'єр-міністру Дональду Туску про результати експертизи.

"Після повернення зі Смоленська тривають напружені консультації з приводу того, що далі робити з цими відомостями", - йдеться у польському виданні. Та наразі польський уряд не підтвердив інформацію газети.

Як відомо, ще у квітні 2011 року брат Лєха Качинського Ярослав заявив, що Смоленська авіакатастрофа нагадує вбивство. А вже у липні польська урядова комісія представила свій остаточний звіт причин катастрофи. Тоді експерти заявили, що польськими пілотами і російськими диспетчерами було допущено низку істотних помилок.