Про це в ефірі "5 каналу" заявив позаштатний радник Президента України, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

"Америка — демократична країна, тому було дуже важливо, що публічно звучало в Конгресі і Сенаті, і буде звучати на наступному тижні гучна вимога дати Україні зброю. Це звучить зараз по всіх засобах масової інформації США. Коли Президент Порошенко сказав про це в Конгресі в своєму тріумфальному виступі у вересні минулого року, для багатьох це стало несподіванкою і багато хто про це слухати навіть не хотів. Зараз, практично, це рішення на 99 відсотків підготовлено. Коли буде останній, найбільш значний відсоток, я не знаю, сподіваюся - протягом найближчого часу, тому що часу в України дуже мало", — заявив Саакашвілі.

Читайте також: Порошенко зняв податок з іноземної зброї

За його словами, отримання Україною оборонної зброї "буде найпотужнішим сигналом для того, щоб врятувати тисячі і тисячі людських життів".

"Потрібно зупинити подальшу російську агресію. Ми всі знаємо, що Путін спробує зараз не тільки Маріуполь, але і весь південний фланг захопити, потім він спробує звалити уряд у Києві. Українській державі потрібно оборонятися і захищати свою безпеку", — підкреслив грузинський екс-президент.

Нагадаємо, в РНБО переконані, що Україна отримає летальну зброю від союзних держав.

Україна під час виставки озброєнь IDEX в ОАЕ підписала договір про постачання французьких безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби.

Крім того, українська сторона передала Сполученим Штатам список нелетального і летального озброєння, яке потрібне нашій армії. З нелетального озброєння Україна просить радари для виявлення вогневих точок противника, безпілотники, засоби зв’язку і механізми для подавлення зв’язку противника.