"Ядерний тероризм й надалі залишається однією з найбільших загроз міжнародної безпеки. Перемога над цією загрозою вимагає рішучих заходів на національному рівні та міжнародного співробітництва з урахуванням її потенційних глобальних, політичних, економічних, соціальних і психологічних наслідків", – йдеться у комюніке.

На саміті президент Південної Кореї Лі Мен Бак заявив, що ядерний тероризм залишається дуже великою загрозою.

Голова КНР Ху Цзіньтао також закликав глав держав до спільної роботи в галузі забезпечення ядерної безпеки.

Також лідери країн-учасниць саміту обговорили питання охорони ядерних об'єктів і матеріалів та нагляд над накопиченням ядерного потенціалу різними країнами.

Президент США Барак Обама відзначив, що ключ до успішної боротьби з цією загрозою – взаємодія. Він також заявив, що в світі все ще існують кепські актори, у яких погано виходить приховувати свої наміри з примноження і застосування небезпечних ядерних матеріалів.

"Для того, щоб вбити сотні тисяч ні в чому не винних людей, достатньо лише жмені таких матеріалів. І це не перебільшення, це сувора реальність", – каже голова Білого дому.

Нагадаємо, раніше на саміті Президент України Віктор Янукович і президент США Барак Обама обговорили питання ядерної безпеки.

Також нагадаємо, що в рамках Сеульського саміту з питань ядерної безпеки Президент України Віктор Янукович обговорив з Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм та Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу стан відносин України та ЄС.