Відповідну заяву зробив Президент Франції Ніколя Саркозі, підбиваючи підсумки зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Водночас Меркель сказала, що переговорний процес з даної угоди проходить у непоганому темпі і є велика ймовірність, що документ буде підписаний до березня 2012 року.

Бюджетний пакт, зокрема, передбачає, що у разі недотримання країною бюджетної дисципліни вона може бути притягнута до відповідальності перед Європейським судом. Угода також передбачає, що країни, які приєдналися до неї, будуть підтримувати структурний дефіцит бюджету на рівні 0,5% від номінального ВВП, загальний дефіцит на рівні менше 3% і держборг, що не перевищує 60% від ВВП.

Новий бюджетний документ покликаний допомогти стабілізувати фінансову ситуацію в європейському регіоні і повернути довіру інвесторів.

Вимоги нового бюджетного договору, який з усіх країн ЄС категорично відмовилась підтримати тільки Великобританія, поширюватимуться на європейські країни, які приєдналися до нього, тільки після того, як національні парламенти ратифікують його.