"У Франції новий президент. Це – демократичний і республіканський вибір. Олланд – президент. І його потрібно поважати", – заявив Саркозі, звертаючись до своїх прихильників в Парижі.

Більше того, він наголосив, що вже зателефонував Олланду і побажав йому успіху на посту глави держави. Він закликав прихильників гідно перенести поразку на виборах президента.

Французькі ЗМІ близько години тому з посиланням на дані інститутів опитування громадської думки оголосили, що, за результатами підрахунку голосів на тестових виборчих дільницях, на президентських виборах у Франції перемагає кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд.

Повідомляється, що за попередніми підрахунками чотирьох соціологічних інститутів (CSA, TNS, Sofres, Ipsos), Олланд набирає від 51,8 до 53,3% голосів виборців у другому турі президентських виборів у Франції. А за даними Інституту дослідження громадської думки CSA, які були оголошені офіційно усіма ЗМІ, соціаліст набирає 51,8% голосів проти 48,2% у Саркозі.

До слова, ще до офіційного оголошення попередніх результатів голосування, прес-секретар кандидата від Соцпартії Мануель Вальс виходячи після наради політичної ради передвиборної кампанії Олланда заявив журналістам: "До скорої зустрічі на Бастилії".

До слова, за останніми даними соцопитувань, за Саркозі в другому турі мали намір проголосувати від 46,5% до 47,5% виборців, тоді як за його суперника Олланда – 52,5%-53,5%.