Про це в ефірі Телеканалу новин "24" повідомив адвокат Надії Ілля Новіков.

Він розповів, що захист ще не встиг отримати ніякий офіційних заяв від російської сторони у зв'язку з останніми подіями. Однак справу проти Савченко в Росії поки не закрили.

Найближчими днями захист Савченко очікує новин від Слідчого комітету РФ. За словами Новікова, найлогічнішим у цій ситуації було би припинення справи. "Це б дозволило Надії вийти протягом 5-6 днів", — сказав адвокат.

Читайте також: Немає поганого народу, є погані люди, — з'явилося відео промови Савченко

Припиняти голодування українка не збирається.

"Вона ставиться до цього зі стриманим оптимізмом. Вона дуже вдячна українській делегації за те, що вона доклала зусиль для її звільнення. Але поки вона не опиниться в Україні, вона категорично відмовляється припинити голодування, оскільки допускає, що російська сторона буде саботувати або затягувати виконання умов щодо її звільнення та інших українців. Тому вона не готова відмовитися від голодування", — розповів Новіков.

Нагадаємо, тристороння контактна група щодо Донбасу домовилась про комплекс заходів для виконання мінських домовленостей. Окремо лідери України, Росії, Франції й Німеччини ухвалили декларацію на підтримку цього документа.

Президент України Петро Порошенко заявив, що було досягнуто у Мінську згоди про швидке звільнення льотчиці Надії Савченко. Попри те, що у Мінську досягнуто згоди про швидке звільнення льотчиці Надії Савченко, представник Росії вже заявив, що українку не відпустять, поки суд не доведе її невинність.

Як відомо, Басманний суд Москви продовжив арешт української льотчиці Надії Савченко до 13 травня.