Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що 17 квітня 2014 року Бєзлєр (позивний "Бєс") поставив завдання начальнику самопроголошеної міліції м. Горлівка щодо нейтралізації В.Рибака, який намагався встановити державний прапор на будівлі Горлівської РДА. Одночасно Бєзлєр надав вказівку члену своєї групи, військовослужбовцю РФ викрасти В.Рибака, посадити в автомобіль та вивести в обумовлене місце, де застосувати щодо нього заходи фізичного впливу. Сам він планував особисто виїхати в місце, де утримувався Рибак", — йдеться у повідомленні.

Далі за вказівкою "Стрілка»"(Ігор Стрєлков) Володимира Рибака було доставлено у штаб сепаратистів в м. Слов’янськ, де з ним особисто мав поспілкуватися Ігор Стрєлков.

Встановлено також, що 20 квітня 2014 року Стрєлков особисто давав вказівку самопроголошеному меру м. Слов’янськ В.Пономарьову вивезти зі штабу тіло вбитого В.Рибака, яку той виконав.

Нагадаємо, двоє загиблих, виявлених в річці Торець біля смт Райгородок Донецької області, загинули унаслідок тортур. Людей кинули у воду ще живими, коли вони перебували без свідомості. Тіло одного з загиблих упізнано. Ним виявився депутат Горлівської міської ради від партії "Батьківщина" Володимир Рибак.

У міліції повідомляють, що почерк убивств у Слов'янську характерний для російських спецпідрозділів і парамілітарних організацій на зразок "козаків".

Редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов повідомив, що у звірячому вбивстві двох людей з Донецької області, серед яких депутат Горлівської міськради Володимир Рибак, прослідковується кавказький почерк.