Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, у декількох випадках справа була доведена до суду.

Зокрема, 21 серпня 2014 року Головним слідчим управлінням СБУ було направлено до Генеральної прокуратури обвинувальний акт за підозрою громадянина РФ К. 1974 р.н. – учасника терористичної організації "Донецька народна республіка" у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.260, ч.1. ст.263 КК України. 13 січня ц.р. Слов’янським міськрайонним судом громадянина РФ К. було визнано винним, засуджено та призначено йому покарання через позбавлення волі строком на 8 років,
— написав він.

Згідно з вимогами національного законодавства та передовою міжнародною, зокрема, європейською практикою, СБУ веде системну роботу щодо збирання доказової бази та персонального притягнення до відповідальності кожного, хто причетний до терористичної діяльності т.зв. "ДНР" і "ЛНР", додав Лубківський.

За його словами, перебування цих осіб на тимчасово окупованих українських територіях не дозволить їм уникнути відповідальності, оскільки судові рішення на їх арешт ухвалено і у разі їх виявлення у будь-якій цивілізованій країні, їх буде взято під варту.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко має дані про підготовку спецслужбою сусідньої країни акцій, спрямованих проти мобілізації в Україні.