В результаті спецоперації співробітниками СБУ було встановлено двох громадян України, які у період з березня по грудень 2014 року за вказівкою бойовиків "ДНР" перевозили та зберігали зброю, призначену для скоєння терористичних актів проти мирного населення, повідомляє прес-служба відомства.

У підземному сховищі зловмисників співробітники СБУ виявили та вилучили автомати Калашникова, гранатомети різних модифікацій, боєприпаси до них, ручні гранати, гранати до підствольних гранатометів, набої, а також топографічні карти міст Слов’янськ, Барвенкове, списки груп спостерігачів ОБСЄ, флеш-карти з фото- та відеофайлами бойовиків "ДНР".

Ще одного посібника терористів було затримано контррозвідкою СБУ у місті Красноармійськ Донецької області. Сорокашестилітній місцевий житель збирав та передавав бойовикам інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України в районі проведення АТО, їх особового складу та військової техніки.

Додамо, у вівторок, 6 січня, співробітники СБУ затримали члена терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Король", який за вказівкою бойовиків готував терористичні акти у Запоріжжі.