"У зв’язку з чим кримінальна справа по статті 80/1 ККУ в редакції 60го року відносно Тимошенко закрита, на цей час розгляд інших кримінальної справ щодо Тимошенко продовжується", - сказав начальник слідчого відділу управління СБ в Харківській обл. Микола Грабик.

Тим часом Генпрокуратура висловила готовність на прохання західних держав організувати незалежний медогляд Тимошенко. У відомстві обіцяють сприяти організації спільної медичної групи для обстеження екс-прем'єра.

"Я не бачу ніяких протиріч у тому, що поруч із іноземними фахівцями - медиками будуть брати участь у роботі цієї групи і фахівці українські. Це ж не забаганки якоїсь людини, яка наділена повноваженнями більшими, ніж чинне законодавство", - сказав речник Генпрокуратури Юрій Бойченко

Сьогодні екс-прем’єра знову мали оглянути лікарі, серед яких були і токсикологи. Останні мали перевірити, чи труїли Тимошенко солями талію. Але від усіх обстежень ув’язнена відмовилась.

"На жаль, Юлія Володимирівна від огляду наших спеціалістів відмовилася. Від запропонованого незалежного обстеження у присутності її представників у будь-якій лабораторії Харкова, від біохімічного обстеження крові вона також відмовилася", - каже заступник голови комісії МОЗ Галина Сіроштан.

На відміну від представників комісії МОЗ, посла Франції з прав людини Франсуа Зімере до Тимошенко не пустили. Як йому пояснили, через те, що екс-прем’єрку допитують слідчі.

"Я розчарований та занепокоєний. Я сподівався зустрітися з нею та відповісти на ті питання, що ми ставимо. Я наголошую, що я приїхав, щоб зібрати інформацію, а не виносити вирок. Та я дуже здивований тим мотивом, аргументацією, яку нам привели, нам відмовили цим неочікуваним допитом", - дивується посол Франції з прав людини Франсуа Зімере.

Разом з тим посол був здивований, що на допит Тимошенко не запросили її адвоката. На що слідчі СБУ відповіли, що проводили не допит, а слідчі дії, під час яких присутність адвоката не обов’язкова.