"Співробітники СБУ поблизу м. Слов’янськ затримали інформатора терористів "ДНР". Встановлено, що 32-річний житель Донеччини був завербований бойовиками та з червня 2014 року по січень 2015 року інформував "розвідку" "ДНР" про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України", — повідомляє прес-служба СБУ.

Працюючи водієм та здійснюючи постійні вантажоперевезення територією Донецької області, зловмисник збирав і передавав терористам через мобільний зв'язок дані про розташування та стан українських блокпостів.

Слідчими УСБУ у Дніпропетровській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також повідомляється, що ще двох інформаторів терористів оперативні групи СБУ затримали у містах Маріуполь та Красноармійськ.

Читайте також: У СБУ назвали ім'я російського розвідника, який організовував теракт у центрі Києва

"Обоє зловмисників тривалий час тримали зв'язок з бойовиками — передавали їм дані про переміщення та чисельний склад українських військових у районі с. Первомайське, а один з них безпосередньо коригував вогонь артилерії по населеним пунктам", — зазначили в СБУ.

Того ж дня СБУ затримала кур’єра з готівкою для терористів. Мешканець Донецької області прямував до м.Новоазовськ, щоб передати понад 30 тисяч гривень бойовику незаконного збройного формування т.зв. "ДНР". Стосовно затриманого розслідується кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.

До слова, Служба безпеки України попередила атаку терористів на Об'єднаний військовий комісаріат Київського та Московського районів Харкова та на одну з харківських кав'ярень.